TIEDOKSI: DCS Finland yhdistää suomalaiset DCS lentäjät

Digital Combat Simulator (DCS) -series: A-10C Warthog & Ka-50 Black Shark
http://www.digitalcombatsimulator.com/
aemvee
Viestit: 48
Liittynyt: Su Joulu 12, 2010 14:10
Handle: aemvee
Etunimi: Mikko
Sukunimi: Vuorikari
Verkkosivu: http://

TIEDOKSI: DCS Finland yhdistää suomalaiset DCS lentäjät

Viesti Kirjoittaja aemvee » To Tammi 28, 2016 15:59

Viimeksi muokannut aemvee, Ma Helmi 15, 2016 19:46. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

cosmo
Viestit: 37
Liittynyt: Su Loka 12, 2008 20:40
Handle: cosmo
Etunimi: Ville
Sukunimi: Ranki
Verkkosivu: http://www.iki.fi/~cos

Re: TIEDOKSI: DCS Finland yhdistää suomalaiset DCS lentäjät

Viesti Kirjoittaja cosmo » To Tammi 28, 2016 20:00

Onko toisen simuyhteisön perustamiselle joku erityinen syy? Kaksi rinnakkaista yhteisöä helposti hajottaa yhteisöä, ei yhdistä.

Virtuaalilentäjissä on DCS-pelaajia jonkin verran, vaikka foorumiaktiivisuuden perusteella aika hiljaista on. Onko mietitty yhteistyötä Virtuaalilentäjien kanssa? Yhdistyksellä kuitenkin on pitkä historia, palvelinresurssia, teamspeak, tapahtumat, ständit lentonäytöksissä jne valmiina. Lisää DCS-harrastajia kaivattaisiin, varsinkin kun suurin osa vanhoista jäsenistä keskittyy perinteiseen WW2-simuiluun.

LLv34_Kotari
Viestit: 160
Liittynyt: Pe Touko 09, 2008 17:43
Handle: Kotari
Laivue: Lentolaivue 34
Etunimi: Jani
Sukunimi: Hyvärinen
Verkkosivu: http://www.virtualpilots.fi/LLv34/

Re: TIEDOKSI: DCS Finland yhdistää suomalaiset DCS lentäjät

Viesti Kirjoittaja LLv34_Kotari » Su Tammi 31, 2016 14:40

En ole tekemisissä DCS Finlandin kanssa, mutta omien kokemuksien perusteella kerääntyminen Vpilots alle ei ole oikein onnistunut vuosien yrittämisenkään jälkeen.
Ei se oikein ole onnistunut tuolta DCS Finlandiltakaan, melko hiljaista on siellä.
Parhaiten on Steamin DCS Quickie -ryhmä vetänyt porukkaa lennoille, siellä niistä ilmoitettaessa.
Ketään ei kiinnosta liittyä/seurata täältä sitä keskustelua, joten ilmoittelukin jäänyt.

Jos ne into&resurssit ja vehkeet on, niin näyttäkää esimerkkiä miten se DCS (sekä Falcon yms. muut simut) väki kerääntyy tänne.
Minä olen vain tavannut ihmettelyä, miten se Illu ja AH ei nyt kelpaa vaan pitää jotain turhia hiustenkuivaimiakin...

juuba
Viestit: 317
Liittynyt: Ti Touko 13, 2008 14:59
Handle: Juuba
Laivue: Suomi Finland
Etunimi: Juho
Sukunimi: Järvinen
Paikkakunta: Tampere

Re: TIEDOKSI: DCS Finland yhdistää suomalaiset DCS lentäjät

Viesti Kirjoittaja juuba » Pe Helmi 05, 2016 12:54

Nää jotkut toiset lentäjät jotenkin ei tykkää tai kammoksuu muuten VPilotseja. En tiedä tarkkaa syytä.

Negatiivinen sävy aina tulee esiin kun on tuosta aiemmin puhuttu.

EDIT: Yks syy tais olla joku ircci-realname-etiikka-conflicti jonka takia alunperin #Warthog kanavakin perustettiin.
- Juuba, Osasto Lagus
"Sometimes I Amaze even Myself."

Bushmanni
Viestit: 256
Liittynyt: To Marras 17, 2011 18:42
Etunimi: Petri
Sukunimi: Auvinen
Verkkosivu: http://

Re: TIEDOKSI: DCS Finland yhdistää suomalaiset DCS lentäjät

Viesti Kirjoittaja Bushmanni » Ma Helmi 15, 2016 01:48

DCS Finlandin ideana ei ole keksiä uutta simuporukkaa joka haalisi lentäjiä muista porukoista vaan enemmänkin toimia puitteina DCS lentämiselle riippumatta mihin porukkaan kuuluu. DCS Finlandin jäsenyys on lähinnä aktiivista mukana oloa toiminnan pyörittämisessä, muut ovat vähän kuin "asiakkaita" ja STEAM group jäseniä. Esim. SF laivue on DCS Finlandin aktiivien perustama ja sen yhteydessä toimiva kansainvälisiin tapahtumiin keskittyvä porukka mutta toivon että muitakin porukoita voisi näkyä DCS Finlandin touhuissa mukana ihan omina porukoinaan omilla nimillään. Tämän toteutuminen mahdollisesti edellyttää jonkinlaisia toimia DCS Finlandilta jotta meidän toiminta palvelee esim. Virtualpilotsin jäsenien toiveita. Näin on esim, jo ainakin jollain tasolla tehty GOM peliporukan osalta. Jos yhteistyö vaikuttaa realistiselta eli show stopper luokan näkemys- ja eturistiriitoja ei esiinny niin mielellämme huomioimme toiveita muiltakin tahoilta. Meidän riveissä lennellään muitakin simuja joten kyseessä ei ole DCS:n ylivertaisuutta ja autuutta julistava faniporukka vaan käytännön yritys saada paljon porukkaa DCS lennoille. Tietenkin DCS Finlandin ydinporukka pelailee lähinnä DCS:ää mutta tämä toivottavasti nähdään ulkopuolelta lähinnä motivaation takaajana toiminnan pyörittämiseen ja osaamisen takeena esim. ilmataistelukoulutuksessa DCS:n koneilla tai moduulien konffaamisessa. DCS:ään keskittyneinä emme todennäköisesti osaa omin voimin ajatella asioita muista ympyröistä mukaan tulevien näkökulmasta joten apua tarvitaan.

Karkeasti ottaen kolme pääryhmää DCS Finlandin lentelyissä on TvT pelaamiseen ja rennompaan COOP lentelyyn keskittyvät porukat sekä WW2 lentäjät. Esim. MILSIM/re-enactment tyylistä lentelyä ei meidän riveissä vielä ole enkä tiedä onko nykyisillä mukana pyörivillä varsinaisesti mielenkiintoa sellaiseen mutta olemme avoimia jos joku haluaa kokeilla ottaako tämän tyylinen toiminta tuulta siipien alle. Toiminnan järjestämisellä siis tarkoitetaan tehtävien tekemistä/hankkimista, serverin järjestämistä ja lentojen järjestämistä ilmoitteluineen ja muine organisoimisineen. WW2 toiminnan pyörittämiseen kaivataan itseasiassa lisäapua koska se pyörii varsin pienellä miehityksellä tällä hetkellä. Erityisesti MiG-21:lle ja saman aikakauden koneille voisi myös alkaa suunnittelemaan toimintaa kunhan MiGin leikkikaverit saadaan valmiiksi.

Olisi hienoa jos jonkinlaista yhteistyötä esim. Virtualpilotsin kanssa saadaan aikaan. Äkkiä en keksi mitään synergiaetuja tuovaa ideaa koska en Virtualpilotsia juuri tunne mutta näkisin sen ainakin teoriatasolla täysin mahdollisena. DCS Finlandilla ja SF laivueella on käsittääkseni suhteellisen hyvä näkyvyys internetissä sekä DCS foorumilla ja SF laivueella etenkin kansainvälisissä DCS kisalentopiireissä. Näkisin DCS Finlandin vahvuuksina hyvän ilmapiirin ja tiimi- sekä yksilöilmataistelutaidot ja niiden kouluttamisen. Jonkinlaista osallistumista lentonäytös ständiin voitaisiin harkita riippuen miten iso/kallis urakka se on ja onko meillä jotakin annettavaa Virtualpilotsille ko. asiassa.

Untamo
Viestit: 1439
Liittynyt: Ma Joulu 15, 2008 10:01
Handle: LLv34_Untamo
Laivue: Lentolaivue 34
Etunimi: Heikki
Sukunimi: Siltala
Verkkosivu: http://www.virtualpilots.fi/LLv34/
Paikkakunta: Liminka

Re: TIEDOKSI: DCS Finland yhdistää suomalaiset DCS lentäjät

Viesti Kirjoittaja Untamo » Pe Huhti 22, 2016 13:54

S!

En henk.koht. föönimies ole (mitä nyt joskus Me-262:sta tulee lenneltyä), mutta tulipas onneksi vilkaistua tännekkin puolelle niin osui tämä thredi silmiin. Virtuaalilentäjät ottavat mieluusti kaikki virtuaali-ilmailusta kiinnostuneet harrastajat siipiensä alle. Oli sitten föönit tai rupellikone (tai mikä vain lentävä hilavitkutin) alla :) .. Yhdistyksellä on tietty historiaa ja jäsenistöä enemmälti juurikin WW2-rupeli-puolelta, mutta tämä ei missään nimessä poissulje modernimman kaluston kanssa harrastavien mukaanottamista.

Kuten cosmo mainitsikin, meillä on valmiina serverikone käytettäväksi jossa pyörii TS3, IL-2 1946, IL-2 BoS/BoM -palvelimet, ja tällähetkellä serverin prossun tehot pomppii 5% tienoilla joten kyllä sinne varmaan DCS-servukin sopii mukaan.

Haluaisin mieluusti tietää näistä negatiivisista palautteista / konflikteista, jotta ne saataisiin pyyhkäistyä pois, ja/tai väärinymmärrykset korjattua. Kaikessa porukassa on niitä, jotka esim. muutaman olusen nautittuaan käyvät piikikkäiksi, ja hyvinkin vahvoja mielipiteitä asioista omaaviksi ("föönit/rupelit on paskaa, hurr durr!" yms. ;) ). Tämä on yksilöiden synti, mutta Virtuaalilentäjät yhdistyksenä on avoin kaikelle virtuaalilentämiselle.

Olkaahan yhteyksissä, niin kyllä sitä synergiaa saadaan.

terveisin,
Heikki "Untamo" Siltala
puheenjohtaja - Virtuaalilentäjät ry

Untamo
Viestit: 1439
Liittynyt: Ma Joulu 15, 2008 10:01
Handle: LLv34_Untamo
Laivue: Lentolaivue 34
Etunimi: Heikki
Sukunimi: Siltala
Verkkosivu: http://www.virtualpilots.fi/LLv34/
Paikkakunta: Liminka

Re: TIEDOKSI: DCS Finland yhdistää suomalaiset DCS lentäjät

Viesti Kirjoittaja Untamo » Pe Huhti 22, 2016 15:46

Jatkona vielä edelliseen:
Jos saadaan porukka saman katon alle, niin siinähän voi hyvinkin käydä niin, että jokunen WW2-pörrääjä innostuu puhalluslampuista, ja toisinpäin, kun alan harrastajia löytyy helposti. Eli mahdollisesti lisäporukkaa molempiin leireihin.

Katselin juuri juuban linkkaaman tuubivideon aiheesta. Näytti sen verran hyvin organisoidulta ja mielekkäältä touhulta, että rupes kiinnosteleen itseäkin tuo touhu.

LLv24_Veccu
Viestit: 13
Liittynyt: Ma Syys 28, 2015 16:35
Handle: LLv24_Veccu
Laivue: LLv24
Etunimi: Vesa-Matti
Sukunimi: Isojärvi
Verkkosivu: http://

Re: TIEDOKSI: DCS Finland yhdistää suomalaiset DCS lentäjät

Viesti Kirjoittaja LLv24_Veccu » Ma Huhti 25, 2016 12:00

Moi

Itsellä myös DCS. Käsittääkseni aika monella rupellilentäjistä myös se hankittuna. Varmaan DCS lentely tulisi monelle "vanhemman liiton" lentäjälle lähemmäksi jos se olisi vp:n alla jotenkin ja saataisiin synergiaa puolin ja toisin. Aivan varmasti kiinnostus DCS:ää kohtaan ainakin kasvaisi, samalla saataisiin DCS:stä lentäjiä meidänkin rupelliporukoihin 8-) En näe kyllä mitään haitaa, päinvastoin. Itsellä kiinnostaa aikalailla föönimaailma mutta jostain pitäisi saada kootusti kaikki mahdollinen tieto ja sen paikkana voisi VP olla. Samalla saataisiin kaikki simuharrastajat saman katon alle.

veccu

Bushmanni
Viestit: 256
Liittynyt: To Marras 17, 2011 18:42
Etunimi: Petri
Sukunimi: Auvinen
Verkkosivu: http://

Re: TIEDOKSI: DCS Finland yhdistää suomalaiset DCS lentäjät

Viesti Kirjoittaja Bushmanni » Ma Huhti 25, 2016 20:33

DCS Finlandilla ei tälle hetkellä ole tarvetta lisäinfralle (serveri, ym.) vaan tekijöille (tehtävien tekeminen, lentojen järkkäys, koulutus, jne.) ja uusille pelaajille. Nykyinen toiminta pyörii hyvin olemassa olevilla systeemeillä. Toisekseen näen että organisaatiot ovat ihmisiä varten, eikä toisinpäin. Eli luontevin tapa alkaa järkkäilemään mahdollisia yhteistyökuvioita on tavalla tai toisella ottaa selkoa toistemme toiminnasta ja ennen kaikkea henkilöistä joiden kanssa asioita viedään eteenpäin. Joka tapauksessa en näe ensimmäisenä asiana yhden katon alle tuppautumista koska Virtuaalilentäjien ja DCS Finlandin käytännön toiminta ja henkilöstö ovat toistaiseksi varsin erillään toisistaan.

Olen kirjoittamassa oppaita moderneilla koneilla ilmataistelemiseen ja niihin saa linkittää vapaasti. Löytyy täältä: http://dcsfinland.fi/forum/viewtopic.php?f=15&t=148

Vastaa Viestiin