Phidget 8/8/8 & Bodnar BU0836A

Jequ
Viestit: 72
Liittynyt: Pe Touko 15, 2009 16:28
Handle: jequ
Laivue: Lentolaivue 34
Etunimi: Jesse
Sukunimi: Salo
Verkkosivu: http://virtualpilots.fi/LLv34/
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Phidget 8/8/8 & Bodnar BU0836A

Viesti Kirjoittaja Jequ » Pe Helmi 26, 2016 16:55

Sain vuosia sitten ideaksi toteuttaa FSX/A2A Simulation P-51D Mustangia varten kytkinpaneelin.

Kuva
(alkuperäinen P-51D ohjaamosta)

Osat on ollu hankittuna jo pitkään odottelemassa sopivaa innostusta. Vastaan tuli kuitenkin ongelma alkuvaiheessa. Halusin käyttää oikeita 'ON-ON' tai 'OFF-ON' toggle kytkimiä. Kytkin siis jää asentoon eikä palaudu keskelle itsestään kuten momentary toggle kytkimet. Jos kytkimen liittää suoraan BU0836A:han, näkyy se 'ON' asennossa kokoajan, pohjaan painettuna nappina. Bodnarissa ei ole ominaisuutta 'pulse' toiminnolle.
Joissain peleissä pohjaan painetut napit jäävät rämpyttämään kyseistä toimintoa päälle/pois jatkuvasti, sehän ei sitte käy alkuunkaan.

Ongelman ois voinu ratkoa releitä ja kondensaattoreita käyttämällä. Vaihtamalla isompaa kondensaattoria saadaan pitempi pulssi. Isolle määrälle kytkimiä ja pieneen boksiin ois kyseisen viritelmän asennus ollut vaivalloinen ellei mahdoton. Tosin vaimoa kun ei ole niin olisipahan ollut releet naputtamassa kun pelaan lentopelejä. :D

Päätin ottaa avuksi 8/8/8 Phidgetin.

Kuva
http://www.phidgets.com/products.php?ca ... _id=1018_2

Kyseisessä Phidget mallissa on:
- 8 kpl Digitaalisia Inputteja
- 8 kpl Digitaalisia Outputteja
- 8 kpl Analogisia Inputteja

Näiden porttien tilaa voi seurata ja hallita ohjelmallisesti. (Phidgetin sivuilta löytyy lista ohjelmointirajapinnoista.)
Kytkin siis osan toggle kytkimistä (ne joihin tarvitsin pulse toiminnon) Phidgetin digitaalisiin inputteihin. Digitaaliset outputit kytketään Bodnariin normaalisti kuten mitkä tahansa napit tai kytkimet. Koodasin C++:lla ohjelman joka käyttäjän määrittämien asetusten mukaan kytkee digitaalisia outputteja.

Kuva

Voin nyt siis luoda profiilin jokaiselle pelille ja valita sarjanumeron mukaan phidgetin jota käytetään (jos useita kiinni koneessa). Määrityksiä voi luoda rajattoman määrän ja ne bufferoidaan jos päällekkäisyyksiä ilmenee. Duration = 0ms ohittaa pulse toiminnon, eli toimii kuten phidgettiä ei olisi välissä. Mahdollisuudet on rajattomat. Ohjelma käynnistyy automaattisesti tietokoneen kanssa.

Kuva

Ensimmäinen testiversio koottu ja toimii. Vaihdan ainakin etupaneelin mustaan ja printtaan tekstit siihen, tarra? Lisäsin lootan kylkeen laakeroidun ja hall sensorilla toimivan mixture vivun. Takapaneelissa on DB-9 sarjaportteja jotka on liitetty Phidgettiin ja Bodnariin jo valmiiksi. Voin sarjakaapelilla liittää lisälaitteita tähän jos esimerkiksi päätän tehdä toisen kytkinpaneelin. Tällä hetkellä Logitech G940 setin modatut polkimet on kiinnitetty sarjakaapelilla tähän. (3kpl akseleita, peräsin + varvasjarrut)

Lopullinen idea olisi ottaa Bodnar kokonaan poissa käytöstä. Eli ohjelmoida windowsille ajurit joilla luoda virtuaalinen peliohjain ja hallita sitä Phidgetillä. All in one sovellus (PhidgetToVirtualJoystick) joka tekisi kaiken. Ajuriohjelmointi on kuitenki vielä harjottelussa joten Bodnar on sen takia käytössä.
LLv34_ jequ

Untamo
Viestit: 1439
Liittynyt: Ma Joulu 15, 2008 10:01
Handle: LLv34_Untamo
Laivue: Lentolaivue 34
Etunimi: Heikki
Sukunimi: Siltala
Verkkosivu: http://www.virtualpilots.fi/LLv34/
Paikkakunta: Liminka

Re: Phidget 8/8/8 & Bodnar BU0836A

Viesti Kirjoittaja Untamo » Pe Helmi 26, 2016 17:44

S!

Hieno homma, pistähän linkki tonne VP:n FB:henkin niin saa enempi näkyvyyttä :) ... Tämmöset aina lisää muittenkin intoa "rupelihattuiluun" :)

cosmo
Viestit: 37
Liittynyt: Su Loka 12, 2008 20:40
Handle: cosmo
Etunimi: Ville
Sukunimi: Ranki
Verkkosivu: http://www.iki.fi/~cos

Re: Phidget 8/8/8 & Bodnar BU0836A

Viesti Kirjoittaja cosmo » Pe Helmi 26, 2016 18:13

Hieno kötöstys. Itse olisin tosin tehnyt kytkemällä paneelin Arduinoon, johon saa ohjelmoitua millaisen logiikan tahansa. Arduinon saa näkymään USB-joystickinä, joten tietokoneeseen ei tarvisi mitään softaa erikseen. Pääsen toteuttamaan näitä käytännössä kun alan herätteleen henkiin ATC-610:äni.

Vastaa Viestiin